Erkend Duurzaam

Auto Drielanden is sinds 6 februari 2018 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam is uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat wij in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen hebben doorgevoerd.

Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat in onze werkplaats op een duurzame manier wordt gewerkt. Wij gebruiken of adviseren duurzame materialen.  Bijvoorbeeld: gebruik van stille zuinige banden, longlife motorolie, daar waar mogelijk is gebruik van gereviseerde of gebruikte onderdelen. Wat betreft airco vullen wij het aircosysteem alleen als de dichtheid gegarandeerd is. Fluor gebruiken wij niet, eventuele lekkage in het aircosysteem lokaliseren wij door middel van formeergas. Zo voorkomen wij dat het schadelijke koudemiddel onnodig in de atmosfeer komt. Ons afval wordt op milieuvriendelijke wijze afgevoerd, daarbij werken wij uitsluitend samen met erkende bedrijven.  Wij gebruiken groene stroom. Daarnaast blijven wij zoeken naar mogelijkheden om het energie gebruik te reduceren. Inmiddels hebben wij alle verlichting vervangen door LED verlichting.

Duurzaamheid betekent voor ons ook goede arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers. Ook staan wij open voor projecten van plaatselijke scholen en sponseren wij een aantal sportverenigingen.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat wordt jaarlijks getoetst en is een jaar geldig.